Sara Kamali Aydın, lalenin kültürel yolculuğunu sanatla buluşturdu
ESSEN – İran ve Türk kökenli sanatçı Sara Kamali Aydın’ın doğadan, kültürel hafızadan ve kadın ruhundan ilham alan “Lalelerin Fısıltısı” adlı kişisel resim sergisi, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Essen kentinde sanatseverlerle buluştu.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Parlamentosu’nda gerçekleştirdiği ilk sergisinin ardından eserlerini Essen’e taşıyan Aydın, bu kez çalışmalarını S-ART Galeri’de sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergi, S-ART’ın kurucusu, mimar ve “SHARY” adıyla tanınan Pop-Art ve Mixed-Media sanatçısı Sharyar Azhdari’nin ev sahipliğinde açıldı.

Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’ın yanı sıra sanat, siyaset, bilim ve iş dünyasından isimler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Lalenin hikâyesi 20 eserle anlatılıyor
Sergide farklı boyutlarda toplam 20 eser yer alıyor. Türk ve İran kültürlerinde önemli bir yere sahip olan lale, Aydın’ın tuvallerinde yalnızca bir çiçek olarak değil; umut, kadın gücü, göç, aidiyet ve yeniden doğuşun simgesi olarak hayat buluyor. Canlı renkler ve özgün fırça darbeleriyle şekillenen eserler, Doğu ile Batı arasında kültürel bir köprü kuruyor.

Serginin temellerinin Covid-19 döneminde atıldığını belirten Aydın, lalelerle kurduğu bağı, “Lale yalnızca bir çiçek değildir. Tarih, kültür, göç ve duygularla örülü hikâyeler taşır. Farklı ülkelerde yaşamış bir sanatçı olarak bu çiçekle derin bir bağ hissediyorum” sözleriyle anlattı.

Kanada’dan Almanya‘ya uzanan sanat yolculuğu
Pandemi döneminde başlayan lale serisinin zamanla uluslararası bir yolculuğa dönüştüğünü ifade eden Aydın, eserlerinin Kanada’nın ardından Ankara’da ve şimdi de Almanya’da sanatseverlerle buluştuğunu söyledi. En büyük hayalinin laleleriyle dünyayı dolaşmak olduğunu belirten sanatçı, serginin gelecek duraklarından birinin Amsterdam olmasını istediğini dile getirdi.

Müzik, ikram ve sohbetler eşliğinde gerçekleşen açılışta eserler yoğun ilgi gördü. Brokken firmasının sahibi Cuma Köseoğulları da beğendiği bir eseri kişisel koleksiyonuna kattı.

“Lalelerin Fısıltısı” bir ay boyunca Essen’de
Sanatçı Sara Kamali Aydın’ın “Lalelerin Fısıltısı” sergisi, Essen S-ART Galeri’de bir ay boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Anahtar Kelimeler: SaraKamaliAydin, LalelerinFisiltisi, Essen, SARTGalerie, Sanat, ResimSergisi, Sergi, Kultur, Sanat, CagdasSanat, Lale, TulipArt, ArtExhibition, EssenKultur, Almanya, KRV, NRW, SanatHaberleri, KulturlerarasiSanat, KadinSanatci, Umut, YenidenDogus, Tur