YTB Başkanı Turus’tan Strazburg’da anlamlı ziyaret

YTB Başkanı Turus’tan Strazburg’da anlamlı ziyaret

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdulhadi Turus, Fransa’nın Strazburg kentinde Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosu Murat M. Onart’ı makamında ziyaret etti.

Türk toplumuna yönelik çalışmalar ve ortak gündemler ele alındı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdulhadi Turus, Fransa’nın Strazburg kentinde Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosu Murat M. Onart’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret, YTB ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) iş birliğinde düzenlenen V. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı kapsamında gerçekleştirildi. Sertifika törenine katılmak üzere Strazburg’da bulunan YTB Başkanı Turus, Başkonsolos Onart ile bir araya gelerek bölgede yaşayan Türk toplumuna yönelik yürütülen çalışmalar ve ortak gündem başlıkları üzerine kapsamlı bir görüşme yaptı.

“Verimli ve yapıcı bir görüşme oldu”

Gerçekleştirilen görüşmede, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik kültürel, sosyal ve edebi faaliyetler ele alınırken, iki kurum arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. YTB Başkanı Abdulhadi Turus, nazik ev sahipliği ve samimi ilgileri dolayısıyla Başkonsolos Murat M. Onart’a teşekkür etti.

Genç edebiyatçılar sertifika töreninde buluştu

Ziyaretin ardından Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosu Büyükelçi Murat M. Onart, 1–4 Ocak 2026 tarihleri arasında düzenlenen V. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı kapsamında gerçekleştirilen sertifika törenine katıldı. Etkinlikte, Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen genç edebiyatçılar aynı çatı altında buluşarak edebiyat ve kültür etrafında ortak bir platformda bir araya geldi.

Anahtar Kelimeler: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı , Strazburg Başkonsolosu Murat M. Onart, ziyaret, V. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı, sertifika töreni