YTB Başkanı Abdullah Eren'in Bayram Mesajı

YTB Başkanı Abdullah Eren'in Bayram Mesajı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. YTB Başkanı Abdullah Eren Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında yurt dışındaki vatandaşların, soydaş ve akraba coğrafyalar ile Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Bayramın yurt dışındaki vatandaşlar için ana vatan Türkiye’ye geliş süreciyle de denk düştüğünü hatırlatan Abdullah Eren, YTB olarak izin dönemini ve bayram sevincini ana vatan Türkiye’de geçirmek için memleket yoluna düşen vatandaşların heyecanını paylaştıklarını belirtti: “Bu bayram da Avrupalı Türkler için yaz izin ve tatil dönemine denk geldi. Dolayısıyla Avrupa’daki insanımız hem memleket sevincini hem de bayram sevincini birlikte yaşıyor. Pandeminin etkilerinin de artık geride kalmaya başlamasıyla bu yıl gelişlerde yoğunluk bekliyoruz.”

Kurban bayramı tebrik mesajında, YTB olarak yine hem bayramda hem de bu süreç boyunca gerek Sırbistan sınırlarında gerek Kapıkule’de gerekse de yurt içindeki faaliyetlerimizle yurt dışından gelecek olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacında yanında olacaklarını vurguladı.

Bu vesileyle yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızla beraber YTB’nin asli görev alanları kapsamında olan dünyadaki soydaş ve akraba topluluklarımız ile Türkiye’deki uluslararası öğrencilerimizin mübarek Kurban Bayramını tebrik eden Abdullah Eren; “Rabbim inşallah sağlık ve sıhhat içerisinde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek nice bayramlara erişmeyi nasip etsin.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak bu bayram gerek Avrupa’dan Türkiye’ye yolculuk yapacak vatandaşlarımızın gerekse yurt içinde seyahatlerde bulunacak uluslararası öğrencilerimizin trafiğe dikkatli bir şekilde çıkmasını ve trafik kurallarına uyarak memleketlerine, istikametlerine ulaşmalarını temenni eden YTB Başkanı Abdullah Eren; “Kurban Bayramımız mübarek olsun. Türkiyemize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzura, barışa, birliğe, dirliğe ve iyiliğe vesile olsun.” dedi.

Anahtar Kelimeler: YTB Başkanı Abdullah Eren'in Bayram Mesajı