YTB Başkan Yardımcısı Turus, Gümülcine’de ziyaretlerini sürdürdü

YTB Başkan Yardımcısı Turus, Gümülcine’de ziyaretlerini sürdürdü

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Gülmülcine ziyaretleri kapsamında soydaşları yalnız bırakmadı.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret eden YTB Başkan Yardımcısı Turus, lisafirperverliklerinden ötürü müftü Şerif’e teşekkür etti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus Batı Trakya ziyareti kapsamında Azınlık Yüksek Tahsilliler Derneği’nde başkanı Hüseyin Baltacı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Sıcak ortamda bir süre devam eden ziyaret sonrası Turus, yönetime başarı dileğinde bulundu.

YTB Başkan Yardımcısı Turus, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’ni ziyaret ederek Başkan Aydın Ahmet ve yönetim kurulu ile istişarede bulundu.

YTB Başkan Yardımcısı Turus, ardından Batı Trakya Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret ederek başkan Sedat Hasan ile bir araya geldi.

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Araştırma Şirketi (BAKEŞ) Başkanı Hüseyin Bostancı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden YTB Başkan Yardımcısı Turus, yönetime çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret eden YTB Başkan Yardımcısı Turus,  DEB Genel Başkanı Çiğdem Aşafoğlu ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.

YTB Başkan Yardımcısı Turus, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin’i ve Kozlukebir Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Ahmet’i makamlarında ziyaret etti.

YTB Başkan Yardımcısı Turus, son olarak Batı Trakya Meriç ile Çilingir Mahalle köyünde soydaşlar ile birlikte oruç açtıktan sonra Merkez Serdar Camii’nde soydaşlarla sahur yaptı.

Gümülcine’den ayrılan Turus, yaptığı sosyal medya paylaşımında: “Sıcak karışlamaları, gelenek ve göreneklerine bağlılıkları ile bizi evimizde hissettirdiler. Rabbim birliklerini daim etsin” ifadelerini kullandı.

 

 

Anahtar Kelimeler: YTB Başkan Yardımcısı Turus, Gümülcine’de ziyaretlerini sürdürdü