Üsküp’te Hayati İnanç ile Miraç Kandili özel programı yoğun ilgi gördü

Üsküp’te Hayati İnanç ile Miraç Kandili özel programı yoğun ilgi gördü

Türk Demokratik Partisi (TDP) kuruluşunun 30’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında başkent Üsküp’te Miraç Kandili özel programı düzenledi.

Üsküp Filarmoni Salonunda Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Hayati İnanç ile söyleşi programı yapıldı. Hayati İnanç, Mirac’ın önemi hakkında konuştu.

Programa TDP Genel Başkanı ve Milletvekili Beycan İlyas, Kosova KDTP Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Makedonya İslam Birliği Başkanı Şakir Fetahu, TDP Onursal Başkanı Kenan Hasip, parti yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Hayati İnanç, konuşmasının başında Yücel şehitlerini de andı. İnanç, hareketin öncü isimleri Ali Abdurrahman Ali, Şuayip Aziz, Nazmi Ömer Yakup ve Adem Ali Adem’in idam edilişlerinin utanç verici bir hadise olduğunu ifade etti. Yücel’in dinini, dilini ve haysiyetini korumak için başlatılan cesur bir hareket olduğunun altını çizdi.

‘TDP halkın değer yargılarına önem veren bir partidir’

Program sonrasında açıklama yapan TDP Genel Başkanı Beycan İlyas, “Türk Demokratik Partisi olarak bu yıl birlikten siyasi partiye dönüşümümüzün 30’uncu yıldönümü kutlamaktayız. Bu yıl içerisinde değişik aktivitelere imza atmayı düşünüyoruz. Partimiz klasik bir partiden ziyade halkın ihtiyaçlarına, değer yargılarına hem program itibariyle hem de yapı itibariyle çok önem veren bir partidir. Bugün kandil gecesinde böyle bir program düzenlemeyi uygun gördük. Anavatanımızın ve Türk dünyasının manevi konuda bilgileri ender olan, kendine has ve öz bir üslubu olan sayın Hayati İnanç beyefendiyi misafir ettik. Halkımız da bu kandil gecesinde bizi yalnız bırakmadı. Güzel bir program oldu. Bu ve bunun gibi programları halkımıza sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘Makedonya çoktan beri görmeyi arzu ettiğim ülkeydi’

Yazar Hayati İnanç programla ilgili yaptığı açıklamada “Çoktan beri görmeyi arzu ettiğim ülkeydi, Makedonya. Buradaki kardeşlerimizle tanışmak istiyordum. Güzel bir bahane ortaya çıktı. Bir güzel sebep zuhur etti. Mübarek bir gecede Miraç kandilinde, hem Mirac’ı konuşmak hem de dostlarımızla tanışmak üzere çok şükür buradayız ve çok güzel ağırlanıyoruz. Halimizden memnunuz. Hanımefendiyi ve torunumu da getirdim hatta. Burada bulunduğum günler unutamayacağım tatlı birer hatıra olarak kalacaktır.” şeklinde konuştu.

İnanç Miraç hakkında ise “İki Cihan Server’i’nin Aleyhissalatu vesselam, hiçkimseye, hiçbir peygambere nasip olmayan en yüce devlete erdiği, bir gecedir. Ve o gecenin bize armağanı O’nun Miracı’nın bize izdüşümü namazdır. Bu ikisini anmak, hatırlamak, tazelemek için bir konuşma yaptım. Çok güzel bir günde ve çok güzel bir mekanda dostlarımla buluşma fırsatı bulduğum için bahtiyarım.” dedi.

Konuşmasının sonunda TDP Genel Başkanı ve Milletvekili Beycan İlyas, günü anlam ve önemine binaen Hayati İnanç’a plaket takdim etti.

Anahtar Kelimeler: Üsküp’te Hayati İnanç ile Miraç Kandili özel progr