UID Kapıkule Sınır Kapısı‘nda Avrupalı Türklere Anadil Türkçe‘nin önemini anlattı

UID Kapıkule Sınır Kapısı‘nda Avrupalı Türklere Anadil Türkçe‘nin önemini anlattı

Edirne/Köln. Kısa adı UID olan Uluslararası Demokratlar Birliği her yıl olduğu gibi bu izin sezonu da Edirne Kapıkule Hudut Kapısı’nda bir bilgilendirme standı kurdu.

Geçen sene Almanya genel seçimleri ile ilgili Avrupalı Türkleri bilinçlendiren UID yetkilileri bu yıl da "Türkçe Anadilin Önemi" konulu stant kurup sekiz hafta boyunca Türkiye’ye izine gelen Avrupalı Türkler’e "Anadilin Önemi" ile ilgili broşürler dağıttı.

Avrupalı Türkler yol edildi

UID Genel Başkan Yardımcısı Ragıp Çoraklı öncülüğünde kurulan UID bilgilendirme standında görev alanlar arasında birçok UID yöneticisi ve gönüllü hazır bulunarak anavatandan Avrupa’ya dönen vatandaşları bilgilendirdi. 24 saat açık olan stand’da UID Genel Başkan Yardımcısı Muhstafa Nihat Köklü, UID Bulgarisatan Bölge Başkanı Erdinç İmamoğlu ve Fatih Kılınç, UID Romanya Bölge Başkanı Naci Kanbay, UID Kosova Bölge Başkanı Taip Miftari ve çok sayıda UID gönüllüsü katkı sundu. UID temsilcileri Avrupa’lı Türkleri Kapıkule sınır kapısından yol ederken onlara küçük ikramlarda bulunarak Türkçe anadilinin önemini anlatan broşürler verdi. Ayrıca anavatana veda eden yolcuların gelecek yıllarda seyehatlarının daha iyi geçmesi için istek, öneri ve varsa eleştirileri dinlendi.

Siyasilerde UID standını ziyaret etti

UID bilgilendirme standına siyaset ve yerel makamlar da yoğun ilgli gösterdi. UID standını ziyaret ederek yerinde bilgi alanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya da bulundu. Bilgilendirme standını ziyaret eden diğer ziyaretçiler arasında AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve birçok yetkili isim yer aldı. Sınır kapısında bulunan yolcular, siyasilere talep ve sorunlarını aktarma ve onlarla kısa sohbet etme fırsatı buludu. AK Parti’li yetkililerin Avrupalı ​​Türklerin talep ve önerilerine geniş zaman ayırması dikkat çekti.

UID Genel Başkan Köksal Kuş: "Anadilimiz Türkçe nesiller arası iletişim açısından olmazsa olmazdır"

Stadı üç defa ziyaret eden UID Genel Başkanı Köksal Kuş, "Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren kuruluşumuzun gönüllüleri, iki ayı aşkın bir süre boyunca 300 binin üzerinde broşür dağıttı. Kardeşlerimiz 24 saat durmadan çalıştılar. Hepisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımızdan da güzel geri dönüşümler aldık", ifadelerini kullandı.

Anadil Türkçe’nin önemine de vurgu yapan Kuş, "Anadil, nesiller arası iletişim açısından son derece önemlidir, hatta olmazsa olmazdır. Ana dilinizi unutursanız veya unutturursanız, nesiller arası iletişiminiz de yok olur. Bu nedenle Tükçemizi unutmamalı, unutturmamalı, çocuklarımıza ve torunlarımıza aktarmalıyız. Bunun yanı sıra dilin aynı zamanda kültürümüzün de bir parçası olduğundan dolayı kültürel değerlerimizi de ihmal etmemeliyiz", diye konuştu. UID Genel Başkanı Köksal Kuş, Avrupalı Türklerin yoğun ilgisinden dolayı memnun olduğunu belirterek, UİD olarak bu çalışmalara gelecek yıllarda da ağırlık vereceklerini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler: UID Kapıkule Sınır Kapısı‘nda Avrupalı Türklere An