UID Kapıkule'de bilgilendirme standı kurdu

UID Kapıkule'de bilgilendirme standı kurdu

Almanya`ya seyahat edenlere, Eylül ayında gerçekleşecek olan seçimlere katılımın önemini hatırlatıyoruz.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza, Türkiye'den ayrıldıkları son nokta olan Kapıkule’de hayırlı yolculuklar dileyerek, Almanya`ya seyahat edenlere, Eylül ayında gerçekleşecek olan seçimlere katılımın önemini hatırlatıyoruz.

Almanya`da yaşayan vatandaşlarımızın hak arama mücadelesi için, bu ülkedeki siyasal hak ve özgürlüklerinin temsil edilmesi ve ülke yönetimine katkı sağlamaları anlamında siyasal katılım çalışmalarını önemsemekte ve buna uygun faaliyetler yürütmeye devam etmekteyiz.

Almanya’da 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan federal seçimler için hazırlıklar hızla sürerken, partiler seçim beyannamelerini bir bir paylaşmaya devam ediyor. Diğer taraftan son yıllarda Avrupa’da gittikçe sertleşen ve çirkinleşen göçmen karşıtı ve ırkçı siyasi söylemler, bu ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın siyasal anlamda daha güçlü bir temsile ihtiyaç duyduğunu ortaya koymakta olup, siyasete ilginin ve aktif katılımın arttırılmasına yönelik çalışmaların arttırılmasını kaçınılmaz kılmaktadır.

Öte yandan geçtiğimiz sene karantina şartları gibi pandemi kısıtlamalarından ötürü düşük seyreden Avrupa`dan Türkiye`ye araçla seyahat oranının, özellikle sınır kapılarında bu yıl her zamankinden cok daha fazla bir geçişe sebep olduğunu gözlemlemekteyiz.

Bu noktalardan hareketle, 1 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında Edirne Kapıkule Sınır Kapısı önünde kurduğumuz bir stand çalışması vasıtasıyla, hem vatandaşlarımızı yaşadıkları ülkelere uğurlamakta, hem sorunlarını tespit etmekte, hem de kendilerinin Eylül ayındaki federal seçimlere katılımlarının teşvik edilmesi ve doğru bilgilendirilmelerini hedeflemekteyiz.

Bu tarihler arasında her gün en az bir genel başkan yardımcımız, diğer temsilcilerimizle birlikte alanda bulunmakta ve vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar dileyerek, el ilanı dağıtımı yapmaktadır.

Çalışmalara bizzat eşlik eden Genel Başkanımız Köksal Kuş da stand noktasında bilgilendirmelerde bulunarak "Almanya'da yaşayan, seçme ve seçilme hakkına sahip vatandaşlarımızı seçimlere katılmaya ve demokratik sorumluluklarının bilincine varmaya teşvik etmek istiyoruz." şeklinde konuşarak, seçimlere katılmanın ve dolayısıyla demokrasinin şekillenmesine yardımcı olmanın önemli bir hak olduğunu belirtmiştir.

UID Genel Başkan Yardımcıları Ali Kılınç ve Ragıp Çoraklı da bizzat Edirne`de stand alanında bulunmakta olup, projenin koordinasyonunu bizzat yerinde takip etmektedirler.

UID Genel Başkan Yardımcısı Ragıp Çoraklı, düşüncelerini “2 aya yakın bir süre burada olacağız. Aynı dili konuşup, aynı yöne bakıyoruz, birşey beklemiyoruz. Vatandaşımızın yüzündeki mutluluğu görmek dünyalara bedel.” şeklinde belirtmiştir.

 

 

Anahtar Kelimeler: UID Kapıkule'de bilgilendirme standı kurdu