UID Hessen geleneksel iftar buluşması

UID Hessen geleneksel iftar buluşması

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Hessen Bölge Teşkilatı Ramazan Ayı münasebetiyle geleneksel iftar programı düzenledi.

Taunus Kelkheim, Cansu Konferans Salonu’nda gerçekleşen iftar programına, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, Ak Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran, Avrupa Parlementosu Milletvekili Engin Eroğlu, UID Genel Sekreteri Zuhal Aksoy, UID Hessen Bölge Başkanı Erkan Arslan ile UID yöneticileri ve üyelerinin yanısıra çok sayıda davetli katıldı.  

İftar programın açılış konuşmasını UID Hessen Bölge Başkanı Erkan Arslan yaptı. Asr-ı Saadet ve Tabiin ve Tebe-i Tabii’nden bahisle, 3. nesil ashabın Hasan Basri devrinden misaller veren Arslan, katılımcılara iftar sofrasına katılımlarından ötürü teşekkür etti.

UID teşkilatının güngeçtikçe büyüdüğüne dikkat çeken Genel Sekreter Zuhal Aksoy’da, UID’in Amerika teşkilatlanması ve diğer ülkelerde de zaman içerisinde açılacağını söyledi.

Avrupa Parlementosu Milletvekili Engin Eroğlu’da katılımcıların yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını tebrik etti.

‘Cumhurbaşkanımız, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek ve One Minut çıkışıyla insanların barış ve mutluluğunu hedef aldığına vurgu yapan Ak Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran, “Ülkeyi terör ve ateşe boğmak isteyenlere karşı var gücüyle mücadele ediyor. Vatan toprakları üzerinde tüm vatandaşlarımız barış ve huzur bulmuştur. Kalkınmamızı çekemeyenler, milletimizi her türlü zorluklarla 15 Temmuz gibi kalkışmalara kalkmışlardır. Oruç ve ibadetlerinizin kabulü duasıyla Allah’a emanet olun.’ İfadelerini kullandı. Demirkıran, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Kovid-19 nedeniyle ara verilen birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren Ramazan iftarlarına kavuşmadan dolayı memnuniyetini dile getiren Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, katılımcıların yaklaşmakta olan bayramlarını tebrik etti.

Konuşmaların ardından okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlar açıldı.

Yemek duasının ardından ney ve kanun taksimi, ilahi, sema gösterisi ve Osmanlı usulü şerbet dağıtımı ile program renklendi.

Anahtar Kelimeler: UID Hessen geleneksel iftar buluşması