UID Genel Başkanı Köksal Kuş’tan Mevlid Kandili Mesajı

UID Genel Başkanı Köksal Kuş’tan Mevlid Kandili Mesajı

Köln. Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Mevlid Kandili mesajı yayımladı.

UID Genel Başkanı Köksal Kuş, Mevlid Kandili mesajında, “Mevlid Kandili sevgili Peygamberimiz‘in (s.a.v.) dünyamıza teşrif ettikleri hayırlı bir gecedir. Aynı zamanda Mevlid Kandili, Efendimiz‘in (s.a.v.) getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan sevgiyi gönüllerden sözlere ve yeni nesillere aktarmak için bulunmaz bir fırsattır” dedi. Hz. Muhammed Mustafa‘nın (s.a.v.) Allah tarafından insanlığa son peygamber ve rehber olarak gönderildiğini anımsatan UID Genel Başkanı Köksal Kuş, mesajını şöyle sürdürdü:

“7 Ekim 2022 Cuma gününü, 8 Ekim Cumartesi’ne bağlayan gece, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed‘in (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin yıldönümüdür. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun. Efendimiz‘in (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin 1451. yıldönümü olan bu kutlu geceyi salavatlarla, dualarla, tövbe ve istiğfarla geçireceğiz. Mevlid, “doğum zamanı” demektir. Bu gece; alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) örnek hayatını, yüce ahlâkını ve evrensel mesajlarını, tanımak, tanıtmak, anlamak ve anlatmak maksadıyla idrak edeceğiz.

“Birbirinizi sevmedikçe gerçek mü‘min olamazsınız, gerçek mü‘min olamayınca da cennet‘e giremezsiniz” prensibiyle kardeşlik, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Allah Resulü, aynı zamanda kendi canına kastetmiş düşmanlarını bile affederek bizlere hoşgörü, büyüklük, müsamaha ve affetme örneği ile her açıdan rehber olmuştur.

Efendimiz‘in (s.a.v.) dünyaya teşrifi olan, Mevlid-i Nebevi‘yi bir yandan yâd ederken diğer yandan da son zamanlarda özellikle Avrupa‘da yayılan ırkçılık ve İslamafobinin gün geçtikçe tırmanması, camilerimize ve kutsalımıza el uzatılması da ayrıca endişe vericidir.

Hz. Muhammed‘in (s.a.v.) insanlığa sunduğu ilâhî ve evrensel mesajlar, bu gün de muhtaç olduğumuz insanî ve ahlâkî değerleri içermektedir. Eğer bugün en güzel bir surette yaratılan insan birbirini incitiyorsa, yaratılışıyla ilgili olarak horlanıyorsa, din, dil ve ırk ayrımcılığı, çoğalarak masum insanların zarar görmesine, hatta vahşice katledilmelerine sebebiyet verebiliyorsa, O’nu ve O’nun getirdiği prensipleri doğru anlayamadığımız ve anlatamadığımız içindir. Sevgi ve saygının paylaşarak çoğalmasına vesile olabilirsek, buhran ve kriz içinde bulunan insanlığın mutluluğuna da katkı sağlamış oluruz.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve İslam aleminin “Mevlid Kandili”ni tebrik ediyor, bu gecenin bütün insanlığın huzur, barış ve mutluluğuna, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

Anahtar Kelimeler: UID Genel Başkanı Köksal Kuş’tan Mevlid Kandili Me