UID Genel Başkanı Köksal Kuş’tan “3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü” mesajı

UID Genel Başkanı Köksal Kuş’tan “3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü” mesajı

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

UID Genel Başkanı Köksal Kuş yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2021 yılında Almanya'da yaklaşık 7,8 milyon ağır engelli insan yaşıyordu. Federal İstatistik Dairesi'ne göre bu rakam Almanya'daki insanların yüzde 9,4'üne tekabül ediyor.

Zihinsel ve fiziksel engelli bireyler, hayatlarının her alanında daha fazla erişilebilirliğe, bütüncül tıbbi destek ve bakıma, şiddetten korunmaya, entegrasyona ve adil ücrete ihtiyaç duymaktadır. Bu tedbirleri bizler de canı gönülden destekliyoruz.

İlk kez 1993 yılında Birleşmiş Milletler tarafından tertiplenen Uluslararası Engelliler Günü, her yıl 3 Aralık'ta engellilerin endişelerine dikkat çekmekte ve onların onur ve haklarının savunulmasını gaye edinmiştir.

Almanya'da, Alman Engelliler Konseyi, Aktion Mensch, Sozialhelden, VdK Sosyal Derneği veya Federal Hükümetin Engelli İşleri Sorumlusu Jürgen Dusel gibi çeşitli kişi, kuruluş ve dernekler yıllardır engelli kardeşlerimizin daha fazla katılımı ve uyumu için kampanya yürütmektedir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, bu anlamlı günün engelli vatandaşlarımız için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bizler için çok kıymetli ve özel olan engelli vatandaşlarımız ve ailelerine, sağlık içerisinde mutlu huzurlu yarınlar diliyorum."

Anahtar Kelimeler: UID Genel Başkanı Köksal Kuş’tan “3 Aralık Uluslar