Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosluğu aracı kundaklandı

Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosluğu aracı kundaklandı

Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosluğu’na ait diplomatik plakalı bir araç, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kundaklandı.

Alevler, park halindeki araçtan 8 araca daha sıçradı. Olayın ardından açıklama yapan Başkonsolosluk yetkilileri, güvenlik önlemlerinin artırılması talebinde bulunarak faillerin bir an önce yakalanmasını istedi. Alman polis yetkilileri, konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlattıklarını açıkladı. Görgü tanıkları maskeli iki kişinin kaçarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Konsolosluğun bir cephesi ve başka bir bina da alevlerden zarar gördü.

Baden Württemberg İçişleri Bakanı Thomas Strobl, Stuttgart Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner ile yaptığı görüşmede, “Türk konsolosluğuna ait bir araca doğrudan başkonsolosluğun önünde düzenlenen tehlikeli kundaklama saldırısını şiddetle kınıyorum” dedi. Strobl, Stuttgart Emniyet Müdürlüğü’nün yüksek baskı altında soruşturma yürüttüğüne dair güvence verdi. Stuttgart’ın Lord Belediye Başkanı Frank Nopper (CDU) ise “Kimden gelirse gelsin, her türlü şiddeti mümkün olan en güçlü şekilde reddediyoruz. Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosu ve Türk dostlarımızın yanında çok sıkı bir şekilde duruyoruz” dedi.

Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, konsolosluk aracına yapılan saldırıyla ilgili paylaştığı mesajında, “Stuttgart seçim bölgemde Türk konsolosluğu önünde çıkan yangın beni dehşete düşürdü. Neyse ki kimse yaralanmadı. Faillerin bir an önce bulunmasını ve suçun tam olarak ortaya çıkarılmasını temenni ediyorum” dedi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosluğu aracının kundaklanmasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na davet edildi.

Anahtar Kelimeler: Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosluğu aracı kundak