Sırp milliyetçi yönetmenin asılsız ve maksatlı filmine Dortmund Türk derneklerinden kınama

Sırp milliyetçi yönetmenin asılsız ve maksatlı filmine Dortmund Türk derneklerinden kınama

Boris Malagurski isimli bir sırp yönetmen tarafından çekilen boşnakları ve Türkleri soykırım yapmakla suçlayan ve Almanya’da bir çok kentte gösterimi yasak olan bir filmin Dortmund’da Türk toplumuna ait bir mekanda gösterildiği iddia edildi.

Dortmund Türk Dernekleri Platformu sözüsü Emre Güleç, konuya ilişkin açıklama yaptı. Dortmund Türk dernekleri olarak bu iddianın tamamen asılsız olduğunu belirten Güleç, “Bu film Dortmund il sınırları içersinde faaliyet gösteren hiç bir Türk derneğe ait mekanda gösterilmemiştir. Bu vesileyle Bosna’da Srebrenika’da yapılan katliamı tekrar lanetliyor, şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz.” ifdelerini kullandı.

Gelsenkirchen Fenerbahçeliler Derneği’nde 24 Ekim 2022 tarihinde Boris Malagurski isimli bir Sırp milliyetçi yönetmenin bir filminin talihsiz şekilde gösterilmesi ile ilgili kamuoyuna bu açıklama yaptı.

Dernek yönetimi yaptığı açıklamada: “22 Ekim 2022 günü derneğimize lokalimizi bir günlüğüne kiralamak istediğini belirten bir şahıs gelmiştir. Derneğimiz salonunu sosyal amaçlarla kullanmak isteyen farklı dernek ve şahıslara daha önceki günlerde de kiralamıştır. 22 Ekim’de derneğimize gelip salonumuzu 24 Ekim’de kiralamak isteyen şahsa daha önceki uygulamarda olduğu gibi hangi amaçla kiralanmak istendiği sorulmuş, şahıs salonda sosyal amaçlı bir toplantı gerçekleştireceklerini söylemiş ve ASLA SÖZKONUSU ÇİRKİN FİLMİN GÖSTERİMİNİN YAPILACAĞINI İFADE ETMEMİŞTİR” dendi.

“Derneğin tüzük gereği hiçbir dini, politik, siyasal ve şahısa hizmet etmemektedir” belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Srebrenika soykırımının büyük acısını hala bedeninizin tüm zerresinde hissediyoruz. Fenerbahçe kurulduğu günden buyana dünyanın dört bir yanında herzaman mazlumların yanında olmuştur. Bosna ve Boşnak halkı tüm Fenerbahçelilerin gönüllerinde en müstesna yere sahiptir. İstemeden Boşnak kardeşlerimizi incinmesine vesile olmak bizi fevkalade derinden üzmüştür. Bundan dolayı tüm Boşnak halkından özür diler, haklı davalarında milyonlarca Fenerbahçe taraftarı olarak sonuna kadar destekçileri olduğumuzu vurguluyoruz. Bu vesileyle Srebrenika soykırımını lanetliyor şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

Anahtar Kelimeler: Sırp milliyetçi yönetmenin asılsız ve maksatlı fil