Sachsenheim Belediyesi’nden DİTİB başkanına şeref madalyası

Sachsenheim Belediyesi’nden DİTİB başkanına şeref madalyası

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti Sachsenheim şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mimar Sinan Camii dernek başkanı İsmet Harbi, şehrin üstün şeref madalyası ödülüne layık görüldü.

Şehrin üstün şeref madalyası verildi

Sachsenheim Belediyesi tarafından her 5 yılda bir düzenlenen ve Heimatfest kapsamında yapılan ödül töreninde, dinler ile kültürler arası projelerde ve birlikte yaşama kültürüne yapmış olduğu katkılardan dolayı DİTİB Mimar Sinan Camii dernek başkanı İsmet Harbi’ye şehrin üstün şeref madalyası verildi.

Sachsenheim Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Holger Albrich, Sachsenheim’de her sene fikirler üreterek, toplumsal yaşama katkı sağlayan ve bu alanda dinler ve kültürler arası çalışmalarda üstün gayret gösteren DİTİB Mimar Sinan Camii dernek başkanı İsmet Harbi’yi kutladı.

Albrich şöyle devam etti: „1997 yılında DİTİB Mimar Sinan Cami‘nin kurucu üyesi olan İsmet Harbi yaklaşık, 25 yıldır şehirde Türk ve Alman toplumu arasında yapmış olduğu çalışmalarla birlikte yaşama kültürüne önemli katkılar sağlamıştır. Bu örnek davranışı her daim Sachsenheim halkı tarafından takdirle karşılanmıştır. Dini ve kültürel alanlarda yapmış olduğu projelerden dolayı İsmet Harbi‘ye belediye encümen heyetinin uygun gördüğü şehrin en üst şeref madalyası ile ödüllendirmemiz bizim için de onur vericidir.“

Albrich, Harbi’ye madalyayı takdim ederken, çalışmaların tamamında gönüllü olarak hizmet veren herkese teşekkür etti ve bu çalışmaların aksamadan devam ettirilmesini temenni etti.

Harbi, „Bu ödülü her daim yanımda destekçim olan, başta ailem ve Türk toplumu adına almaktan onur duyuyorum“ dedi. Harbi, Sachsenheim belediye encümenlerine ve Belediye Başkanı Holger Albrich‘e ve Sachsenheim halkına teşekkür etti.

250 davetlinin katıldığı ödül töreninde Belediye Başkanı Holger Albrich, DİTİB Mimar Sinan Cami‘nin kurucu üyesi olan İsmet Harbi’ye şehrin en üst şeref madalyasını takdim etti.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: Sachsenheim Belediyesi’nden DİTİB başkanına şeref