Pınar yeni ürünleriyle dünyanın en büyük gıda fuarı SIALParis’te yer aldı

Pınar yeni ürünleriyle dünyanın en büyük gıda fuarı SIALParis’te yer aldı

Dünyanın en büyük gıda ve içecek inovasyon fuarlarından SIAL, Fransa'nın başkenti Paris'te salgın sonrası 119 ülkeden gıda profesyonellerine kapılarını açtı.

Fuara bu yıl 345 firmanın katıldığı SIALParis’te bir organizatör tarafından milli katılım düzenleyen ülkeler arasında Türkiye birinci ülke oldu.

Dünya çapında 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Pınar, fuarda hem Türkiye’de hem de Almanya’da ürettiği 150 çeşitten fazla ürünü ziyaretçilerinin beğenisine sundu.

Pınar, SIALParis Fuarı’nda Süt, Gouda, Edam, Kaşar Peyniri, Hellim Peyniri, Krem Peynir, Organik Labne, Choco Labne, Limonlu Cheesecake, Mantarlı, Sarımsak&Frenk Soğanlı Labne Çeşitleri, Avrupa Birliği için özel ambalajlarda üretilen Labne çeşitleri, plant based donuk ürünler ve börekten oluşan yeni fonksiyonel ürünlerini sergiledi.

Pınar’ın standına gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Genel Müdür Sami Murat Ertunç, “Pınar’ın 150 çeşitten fazla ürünü tanıtmak önemli bir fırsattı. Başarımıza katkı sağlayacağını düşündüğüm güzel görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

Dünya’nın en büyük gıda fuarlarından birisi olan SIALParis Fuarı’nda yer alan Pınar’ın ürünleri ile ilgili hem bilgi verme hem de ürünleri tanıtma fırsatı bulduklarını söyleyen Ertunç, şöyle devam etti: “Avrupa bizim için önemli bir pazar. Hem yerinde üretim hem de ihracat yoluyla Pınar markalı ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz. Pazara sunduğumuz yeni ürünler kadar sadık ve potansiyel tüketicilerimizle buluştuğumuz kanalları ve bu kanallarda kurduğumuz iletişim yöntemlerini önemsiyoruz. Bu bakış açısıyla Almanya, Rusya, Azerbaycan, Kıbrıs, Irak ve diğer önemli pazarlarda tadım ve tanıtım faaliyetleri ile marka ve ürünlerimiz için özel çalışmalar yaptık.

Sektördeki dinamikleri yakından takip etmek ve müşterilerimizle bir araya gelebilmek amacıyla dünyanın en büyük gıda fuarından birine katılım sağladık”

Bu yıl gerçekleştirdikleri anlaşmalarla Avrupa’da satış noktalarımızı artırdıklarını ifade eden Ertunç, “Biz yılların vermiş olduğu hizmet, kalite ve tecrübe dayanarak iş gücü zincirimizi güçlendiriyoruz. Yeni ürünleriyle Pınar, AB müşterilerinin yanı sıra Uzakdoğu, Afrika ve Ortadoğu’dan gelen katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuar süresince yeni ürünler için birçok satış anlaşması gerçekleştirildi. Uluslararası fuarlarla tüketicilerin taleplerini değerlendirme fırsatı yakalayan Pınar, küresel anlamdaki tüketici talebine hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekleştirdiği üretim faaliyetleri ile cevap veriyor. Piyasada karşımıza çıkacak şanslarıda değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Anahtar Kelimeler: Pınar yeni ürünleriyle dünyanın en büyük gıda fuar