Öz Bakım hasta, yaşlı ve engellilere yönelik başarılı çalışmaları sürdürüyor

Öz Bakım hasta, yaşlı ve engellilere yönelik başarılı çalışmaları sürdürüyor

Avrupa'nın Sesi ve Avrapa'nın Rehberi imtiyaz sahibi Mehmet Hasan'a açıklamada bulunan Öz Bakım'ın sahibi Semra Özdemir şöyle konuştu:

Logopedi eğitmeni ve hukuk asistanı olarak eğitim gören Semra Özdemir, Almanya'nın Köln şehrinde dünyaya geldi.

Hasta ve yaşta engelli insanlara yönelik çalışmaları olan Özdemir, "Çocuklarda dahil bu eğitim yılları içerisinde aldığım bilgilerden dolayı gördüğüm eğitimlerdeki gördüğüm farklılıklar dolayısıyla özellikle bugün yaptığımız işin ne kadar verimli ya da ne kadar eksikliği olduğunu gördük. Hastalarımıza, yaşlılarımıza engellerimize bu konuda ne kadar eksik yardımı aldıklarını gördük ve bu konuda bir proje başlattık. Bu projeyi de Köln şehrindeki Mülheim ofisimizde uygulamaya aldık" diye konuştu.

Öz Bakım 1 Yaşında

Öz Bakım, ihtiyaç sahiplerine fayda sağlamak amacıyla kurulduğunu dile getiren Özdemir "Aldığım eğitimlerde insanların size yönelik de ya bana bu konuda yardımcı olabilir misin? İşte burada bir eksiğimiz var veya hastayız veya emekliliğimiz çok az geçinemiyoruz. Bu kadar hastayım ama hiçbir şekilde yardım alamıyorum, dediklerinden dolayı ya burada bir eksik var, bunu nasıl ele alabiliriz diye araştırmalarda işte gördüğümüz hastaların hastalık niteliklerine göre haklarını araştırarak böyle bir
Şirket kurmaya karar verdim. Kuruluduğumuz yıldan bu yana bir yıl geçti. Gerek hastalarımızdan gerek müracaat sahiplerinden bu bir yıllık dönem içerisinde başarılı ve olumlu geri dönüşler aldık. Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Bakım parası kimler alır

Evimizde hastamız varsa ve hastalık kriterlerine göre de alacakları bu bakım hibeleri vardır. Bu bakım hibelerini de bakan kişiye verirler ki, bakımdan devletin muaf tutsun, bakımını sağlıklı ve verimli bir şekilde bu maddi yardımla sağlasın diye.

Öz Bakım ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor

Öz Bakım şirketi, hasta, yaşlı ve engelli insanlara ücretsiz bir şekilde danışmanlık hizmeti veriyor. Öncelikle bütün bürokratik işlemleri ücretsiz yapıyor.

Bütün yardımlarını ücretsiz sunuyor ve sadece başarı durumunda yardımlarını alıyor ya da ödemelerini alıyor. Öz Bakım, bu hizmetini açık ve şeffaf bir şekilde yapıyor.  İnsanları mağdur etmeden çalışmalarını sürdürüyor. Bundan sonra da aynı şekilde de devam edecek. Özellikle hastalarımız ya da engellilerimiz ya da yaşlılarımız çekinmesinler, korkmasınlar. Bu bütün alacakları ödemeler, bütün alacakların bakım seviyelerinin ödemeleri zaten zamanında ödedikleri primlerden geri dönüşüm alıyorlar. Yani sağlık veya hastalık sigortasına ödedikleri primlerden alacaklarım meblağlara kanuni çerçeveler dahilinde kendilerine alacakları hibelerde yardımcı oluyoruz. O yüzden çekinmeden bize Öz Bakım'a müracaat edebilirler. Bunlara başvursunlar diyorum, Öz Bakım onun için yanlarında.

Tıbbı araç ve gereçler nasıl temin edilir

Öz Bakım aracılığıyla Alman sigorta kurumlarından bir hastamız evi veya bir engelimizi evde kullanılması  gereken aletleri hastanın hastalık kriterlerine göre bütün bu tıbbi araç gereçleri bir heyet geldiğinde de ya da doktorlar üzerinden de hastalarımız için temin edebiliyoruz.

Bakım parası nasıl alınır?

Almanya'da birden beşe kadar bakım seviyeleri vardır. Bunların hibeleri 1 ile 5 arasında değişir. Her seviyenin kendisine göre bir hibe miktarı vardır. Alabilecek hibeler devlet desteklidir. Bir de alınabilecek hibe 125 Euro'dan oluşur. İki de 441 Euro, üçte 670 Euro, dörtte ise 853 Euro ve beşinci seviyeli ise 1.026 Euro'ya kadar hibrelerden faydalanabilirsiniz. 

Yıllık izin parası nedir

Devlet izin için de size destek sunuyor. Kişi anne ve babanıza, yakın ve akrabanıza bakım yapıyor iseniz, onları destekliyor iseniz, evraklarını tamamlıyor isizde bunun için devlettin imkanlarından faydalanabilirsiniz.
Annenize ve babanıza bakarak devleti sizi mükafaklandırıyor. 
Başvurusu sonrasında alabileceğiniz hibeleri emekliliğinize ekliyor. Bakın diye veriyorlar hem de sizin emeklinizle ileride rahat edebilmeniz için daha erken emekli olabilmeniz için bir hibe yatırıyorlar. İzin yapmak istediğiniz zaman yani dinlemek istediğiniz zaman izni yapabilesiniz diye 2.418 Euro veriyorlar. Bir de ev işleriyle uğraşmayın diye birisini tutup buna yaptırabilirsiniz diye 125 Euro'luk bir ek ücret daha veriyorlar. 

Hibelerden nasıl faydalınabilinir

Her ay 316, 545, 728 ya da 901 Euro olmak üzere yardım hibe ücretlerinin hepsini alabilirsiniz. İzin parası dediğimiz zaman ihtiyaç bakım yardımı olmakla birlikte, yılda bir kereye mahsus 2.418 Euro'luk miktarını aldıktan sonra hastanın bakımı ya da kendi ihtiyaçı için kullanabilirsiniz. 

Hibeler seviyesine göre yardım miktarı

Bakım seviyeleri dediğimiz şeylerde hastalık niteliklerine göre değişkenlik göstererek 1 ile 5 arasındaki seviyeler de bakım hibeleri alabiliyoruz. 316 Euro'dan başlayıp 1.026 Euro'ya kadar yükseklik gösterebiliyor.

Bakım hibesi başka neyi kapsıyor

 Kendi ihtiyaçlarınızı hastalık niteliklerinize göre göremediğiniz takdirde Alman devleti bunu destekliyor. Bakım hibesi özel hemşire desteği, izin parası ve yine temizlik ve alışveriş ihtiyaçlarınız için de hibeleri alabiliyorsunuz.

Anahtar Kelimeler: Öz Bakım hasta, yaşlı ve engelli, yönelik başarılı çalışmaları sürdürüyor