Miniklerden depremzede kardeşlerine yürek ısıtan destek

Miniklerden depremzede kardeşlerine yürek ısıtan destek

Baden-Württemberg eyaleti Ostfildern beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Nuru Osmaniye Camii Kur’an Kursu öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları depremden etkilenen kardeşleri için açtı.

Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremden etkilenen kardeşleri için bağışladı.

Nuru Osmaniye Camii Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla depremden etkilenen kış şartlarında sıcak bir ortamda konaklamalarının sağlanması için DİTİB ve TDV iş birliğiyle kardeşleri için başlatılan “İyilik Konutları”na bağışlayarak kampanyaya destek oldu.

Deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardımları miniklerden teslim alan Ostfildern DİTİB Nuru Osmaniye Camii din görevlisi Seyfettin Erkan, “Kur’an kurslarında eğitim gören miniklerimiz deprem bölgesindeki kardeşlerine destekçi olmak için kumbaralarında biriktirmiş oldukları paraları bizlere göndermemiz üzere teslim ettiler. Miniklerin yardım etme duygusu ve akranlarını düşünmesi bizi çok duygulandırdı. Çok anlamlı bir destek verdiler. Ben bu hassasiyetlerinden ötürü minik öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dernek başkanı Yaşar Genç’te, bağışta bulunan çocukları karşıladı, örnek davranışlarından dolayı çocuklara teşekkürlerini iletti. Genç, “Minikler harçlıklarını biriktirmiş kumbarasına koymuş getirmişler. Belki de kendisine hayalini kurduğunu bir şeyler alacaktılar ama tercihlerini evleri yıkılan veya ağır hasarlı olması nedeniyle evlerine giremeyen kardeşleri için kullandılar. Anne ve babalarına çok teşekkür ediyorum. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için gurur duymalılar” dedi.

Genç ayrıca, depremin yaralarını sarmak için hafta sonu düzenledikleri hayır çarşısında satışlardan elde ettikleri 70 bin Euro nakdi yardımı depremzedelere gönderdiklerini ifade etti.

Bedenleri küçük ama yürekleri kocaman olan öğrencilerden 8 yaşındaki Emir ile 9 yaşındaki Belinay da duygularını şöyle dile getirdi: “Bizler sıcak ortamda oturuyoruz. Ama depremde evleri yıkılan kardeşlerimizin bu imkanları yok. Kardeşlerimizin evleri yapılana kadar sıcak bir ortamda yaşamalarını sağlamak için kumbaralarımızda biriktirdiğimiz harçlıklarımızla destek olmak istedik.”


Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: Miniklerden depremzede kardeşlerine yürek ısıtan d