Köln DİTİB Merkez Camii‘nde geleneksel kavurma ikramı

Köln DİTİB Merkez Camii‘nde geleneksel kavurma ikramı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Kurban Bayramı vesilesiyle DİTİB Merkez Camii’nde cemaate kavurma ikram edildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Kurban Bayramı vesilesiyle DİTİB Merkez Camii’nde cemaate kavurma ikram edildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek ve Genel Muhasip İrfan Saral’ın iştirakiyle, Kurban Bayramı’nın son günü Cuma namazı sonrası cemaate kavurma, pilav ve ayran ikramında bulundu.

Kurban Bayramı’na özgü bir gelenek olarak cemaate kavurma ikram ettiklerini ifade eden DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, bayramın dördüncü gününde de olsa bayram sevincinin cemaatimizle bu şekilde paylaşılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu yıl “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş!” çağrısıyla vekâleten kurban kesim organizasyonu düzenlendiğini hatırlatan Dilek, “Yüzbinlerce insanın yüzünün güldüğü, gönül köprülerinin kurulduğu, kardeşlik bağlarının güçlendiği bu hayır yolculuğunda bizlere eşlik eden, desteklerini esirgemeyen, teveccüh gösteren kardeşlerimize teşekkür ediyor, kurbanlarının Cenab-ı Hakk katında makbul olmasını niyaz ediyorum.” dedi.

DİTİB gönüllüleri ile 77 ülkede hayırseverlerin emanetlerini dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize ulaştırarak bayram coşkusunu yaşattıklarını dile getiren Dilek, “Din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı gözetilmeden mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara Almanya’dan giden gönüllülerimiz aracılığıyla iletilen kurban bağışlarıyla onların hayır dualarını, selam ve muhabbetlerini aldık. Bu yıl da güzel bir organizasyonu geride bırakarak kesim ve dağıtımlarımızı tamamlandık. Rabbim kurbanlarımızı kabul eylesin.” dedi.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: Köln DİTİB Merkez Camii‘nde geleneksel kavurma ikr