İyilik ve güzelliklere vesile olan hayırseverlere teşekkürler

İyilik ve güzelliklere vesile olan hayırseverlere teşekkürler

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) vekâletle kurban kesim organizasyonu kapsamında Almanya’daki hayırseverlerin destekleriyle dünyanın 82 ülkesinde 1 milyona yakın ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı.

DİTİB ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla gerçekleştirilen vekâletle kurban kesim programı kapsamında hayırseverlerin emaneti olan 124 bin 90 hisse kurban kesilerek Türkiye ile dünyanın 82 ülke ve 375 bölgesinde 1 milyona yakın ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı.

Hayırseverlerin emanetleriyle milyonları aşan insanın bayram sevinci yaşadığını belirten DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, “Teşkilat olarak bu yıl da Kurban Bayramı vesilesiyle hayırseverlerimizin iyilik elini, şefkat elini, merhamet elini mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimize uzattık, sofralarına aş kattık. Bu yıl organizasyon kapsamında kurban bağış paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere dünyanın 45 farklı ülkesine 100’e yakın gönüllü gönderdik“ dedi.

Kurbanların kesimlerinin İslami usullere göre gerçekleştirildiğini ifade eden Dilek, kesimlerin gönüllüler nezaretinde hayırseverlerin isimlerinin tek tek okunarak yapıldığını söyledi.

Kurban etlerinin dağıtımında duygu dolu anların yaşandığına değinen Dilek, “Amacımız, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek, iyilik ve güzelliklere vesile olmaktır. Sahada görev yapan gönüllerimiz hayırseverlerin emanetlerini ulaştırdıklarında duygu dolu anlar yaşadılar. Sevgi ve muhabbetle karşılandılar. Her bir gönüle dokunduklarında sevinç ve gözyaşları içinde dualarıyla karşılık aldılar.“ diye konuştu.

Dilek, organizasyona destek veren, DİTİB teşkilatına teveccüh gösteren hayırseverlere teşekkür ederek şu değerlendirmeyi yaptı: “Mazlumların, yetimlerin, yoksulların umudu olan DİTİB ve TDV, dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatıyor. Bağışlarıyla teşkilatımıza teveccüh gösteren kardeşlerimize, DİTİB teşkilatı mensuplarına, gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Hayırlarının kabulünü Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Allah bağışçılarımızın kurbanlarını makbul eylesin.”

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: İyilik ve güzelliklere vesile olan hayırseverlere