Gifhorn'da coşkulu 'Öğrenci Şöleni'

Gifhorn'da coşkulu 'Öğrenci Şöleni'

Aşağı Saksonya eyaleti Gifhorn beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camii’nde 'Öğrenci Şöleni' düzenlendi.

Gifhorn DİTİB Selimiye Camii Kur'an kurslarına devam eden 200 öğrencinin katıldığı şölende; sema, tiyatro ve mehter takımı gösterileri, çocuklar korosunun ilahi esintisi ve Kur’an okumaya geçen öğrencilerin taç takma merasimi gibi bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Kendilerine özel hazırlanan programda minik öğrencilerin sahne performansı görülmeye değerdi.

Cami konferans salonunda öğrenci velileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen 'Öğrenci Şöleni'nin açılış konuşmasını dernek başkanı Osman Şahbaz yaptı. Şahbaz, programın hazırlanmasında büyük emeği geçen din görevlilerine ve emeği geçen tüm fahri öğreticilere teşekkür etti.

Daha sonra 5 yıl boyunca dini, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gerçekleştirilen etkinliklerin konu edindiği sinevizyon gösterisi yapıldı.

Cami bünyesinde gerçekleştirmiş oldukları programların tanıtımını yapan din görevlisi Hasan Al da, camilerinde 200’ün üzerinde öğrenciye 18 kişilik sınıflarda kaliteli eğitimi olanağı sunduklarını söyledi.

Öğrencilerle birlikte camilerinde kurdukları semazen, ilahi korosu ve tiyatro grubu ile futbol takımı bölge camileri içinde örnek olduğunu ve ilgi ile karşılandığını söyleyen Al, öğrencilerin cami merkezli bir hayat serüveninin içinde olmalarının gerekliliğine vurgu yaptı.

Din görevlisi Al, kendilerine her daim destek veren dernek başkanı Şahbaz ve yönetim kuruluna bir vefa nişanesi olarak plaket takdim etti. 'Öğrenci Şöleni' Almanya finali ve bölge yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye takdiminin ardından yapılan dua ile sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: Gifhorn'da 'Öğrenci Şöleni'