Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde “Dijital Masal Etkinliği”

Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde “Dijital Masal Etkinliği”

Almanya’daki noel ve yeni yıl tatili kapsamında T.C. Essen Eğitim Ataşeliği tarafından Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde Dijital Masal Etkinliği gerçekleştirildi.

Essen Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Mehmet Fikret Arargüç’in öncülüğünde gerçekleşen Dijital Masal Etkinliği’nde Nasreddin Hoca çocuklara hazırladığı hediyelerle katıldı.

Etkinlik, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kültür Yayınları ile TRT Çocuk Kitaplık uygulamasından "Nasreddin Hoca" dijital masal kitapları ve çeşitli masal okuma teknikleri kullanılarak gerçekleştirildi.

Etkinlikte Nasreddin Hoca ile tanışan çocuklara çeşitli hediyeler, balonlar dağıtıldı. Nasreddin Hoca ile ilk kez bir araya gelen çocuklar, anı fotoğrafı çektirdi. Ayrıca çocuklara evde aileleri ile birlikte yapabilecekleri etkinlikleri içeren kitapçık dağıtıldı. Dijital masal etkinliğinde öğretmenler eşliğinde anne-babaları ile birlikte kesme, boyama çalışmaları yapan çocuklar hem eğlendi hem de evlerine götürmek üzere Nasreddin Hoca modeli oluşturdu.

Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Mehmet Fikret Arargüç, Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde çocukları eğlendiren eğitici faaliyetler "Zeka Oyunları, Satranç", "Tekerleme, Bilmeceler", "Kısa Film Gösterimi" sürdürüldüğünü belirtti. Arargüç, “Dışarıdan da katılıma açık olan etkinlikler, koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilmekte ve vatandaşlar tarafından ilgi görmektedir. Önümüz günlerde "Hacivat Karagöz", "Beden Perküsyonu", "Geleneksel Çocuk Oyunları" ile etkinlikler devam edecektir.” dedi.

Anahtar Kelimeler: Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde “Dijital Masal Et