DİTİB kadın gönüllüleri depremzedelere destek için yola çıktı

DİTİB kadın gönüllüleri depremzedelere destek için yola çıktı

DİTİB gönüllü kadın birlikleri, depremden etkilenenlere destek için yola çıktı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremden zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için başlatılan yardım seferberliğini sürdürüyor.

DİTİB, federal kadın ve eyalet kadın birlik başkanlarından oluşan gönüllüler aracılığıyla depremzede ailelerin gönlünü fethediyor.

Kadın gönüllüler Kahramanmaraş ve Hatay’da ailelere destek verecek

Gönüllü ekipte yer alan DİTİB Federal Kadın Birliği Başkanı Safiye Kılıç, duygularını şöyle ifade etti: “Asrın felaketinin yaşandığı Türkiye’mizde bu büyük acıyı bizler de Almanya’da yüreğimizde yaşıyor ve paylaşıyoruz. Bir nebze olsun yaraları sarmak ve deprem bölgesindeki kardeşlerimize destek olmak için gönüllü kadın ekibi olarak yola çıkıyoruz. Almanya’nın her eyaletinden gönüllü kadın birliklerinin başkan ve yöneticileriyle ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirerek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olacağız. Gönüllülerimizin öncülüğünde ailelere, çocuklara yönelik çalışmalarımız olacak. Yine çocuklara yönelik boyama ve çeşitli etkinlikler planladık. DİTİB kadın birlikleri olarak deprem bölgesinde ailelere yönelik elimizden gelen desteği vereceğiz.”

12 kadın gönüllü deprem bölgesine uğurlandı

Federal Kadın Birliği başkanı Safiye Kılıç, başkan yardımcısı Şerife Sayım, sekreter Rabia Şahinarslan, Federal Kadın Çalışmaları Koordinatörü Nurten Afat, Essen Kadın Birliği Başkanı Sümeyye Öztürk Mutlu, Hamburg Kadın Birliği Başkanı Ayla Şener, Berlin Kadın Birliği Başkanı Sebile Uyanık, Rheinland-Pfalz Kadın Birliği Başkanı Lale Türk, Düsseldorf Kadın Birliği Başkanı Meryem Savun,  Kuzey Bavyera Kadın Birliği Başkanı Özlem Ödemiş, Hessen Kadın Birliği Başkanı Ayşegül Yıldırım ve Württemberg Kadın Birliği Başkanı Neslihan Aran’dan oluşan 12 kişilik gönüllü kadın heyeti, Köln havalimanından deprem bölgesi Kahramanmaraş ve Hatay’a uğurlandı.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB kadın gönüllüleri depremzedelere destek için