DİTİB kadın birliklerinden deprem bölgesine yardım ve destekler sürüyor

DİTİB kadın birliklerinden deprem bölgesine yardım ve destekler sürüyor

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) kadın birlikleri ve gönüllü kadınlar kolu üyeleri, depremin yaralarını sarmak için Almanya genelindeki cami derneklerinde lahmacun etkinliği düzenledi.

Etkinliğe 5 bin gönüllü kadın üye katıldı

DİTİB Feral Kadın Birliği’nin öncülüğünde gönüllü kadınlar kolu üyeleri, depremin yaralarını bir nebze olsun sarmak için lahmacun yapıp satışa sundu. DİTİB cami derneklerinde Cuma günü başlayan ve hafta sonu devam eden etkinliklere 5 bin gönüllü kadın üye iştirak etti. Cami derneklerinde kurulan lahmacun standlarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Lahmacun satışı ile toplanan 1,5 milyon Euro’nun üzerinde bağış depremzedelere gönderildi.

Gönüllü kadınlarla hayırlı ve güzel bir işe imza attık

Cami derneklerinin gönüllü kadın üyelerine teşekkür eden DİTİB Feral Kadın Birliği başkanı Safiye Kılıç, “İnsanımız bir yerde hayri bir iş var ise muhakkak orada yer alıyor. Kadınlar kolu üyelerimiz örnek bir davranış gösterdi. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanında olabilmek için Almanya genelinde cami derneklerindeki gönüllü kadın üyeler bir araya gelerek hayırlı ve güzel bir işe imza attılar. Etkinliğimize gece gündüz çalışarak önderlik eden ve koordineyi sağlayan Federal Kadın Çalışmaları Koordinatörü Nurten Afat hanıma, eyalet kadın birlikleri başkanlarımıza, gönüllü kadınlar kolu üyelerimize ve etkinliğe yoğun ilgi gösteren cemaatimize şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz” dedi.

Tek yürek olduk

Kılıç, “Asrın felaketinde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifa diliyoruz. Almanya DİTİB kadın birlikleri olarak bu büyük acıyı yüreğimizde yaşıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Her daim yardım kampanyalarımızla kardeşlerimize desteklerimizi sürdüreceğiz. Kampanyamıza katılarak tek yürek olan DİTİB kadın gönüllülerimizden ve hayırseverlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

DİTİB’in açtığı “Türkiye Depremi Yardım Kampanyası”nın devam ettiğini belirten Kılıç, etkinlik kapsamında toplanan bağış depremzedelere gönderildi.

Birlik ve dayanışma mesajı verdik

Birlik ve dayanışma içinde olmak adına deprem bölgesindeki kardeşlerimize bir nebze olsun katkı sunmak amacıyla böyle bir etkinliğin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti ile getiren gönüllü kadınlar, “Depremzede kardeşlerimiz yararına düzenlenen etkinlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kadınların böyle dayanışma içinde olması çok güzel bir duydu. Bu etkinlikle kardeşlerimizle birlik ve dayanışma içinde olduğumuzun mesajını verdik" diye konuştu.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB kadın birliklerinden deprem bölgesine yardım