DİTİB gönüllülerinin yardım çalışmaları sürüyor

DİTİB gönüllülerinin yardım çalışmaları sürüyor

Almanya’dan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) gönüllü kadın üyeleri, Hatay’da depremzede çocuklara yönelik özel etkinlikler düzenleyerek oyuncak hediye etti.

Depremzedelere destek sağlamak ve moral vermek amacıyla federal ve eyalet kadın birlik başkanlarından oluşan DİTİB gönüllüleri, Hatay’daki yardım çalışmalarını sürdürüyor.

 Depremzede ailelerle bir araya gelerek destekte bulunan gönüllüler, çocuklara yönelik çeşitlik etkinlikler de düzenleyerek depremin izlerini siliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde Hatay’a geçen Federal Kadın Birliği başkanı Safiye Kılıç, başkan yardımcısı Şerife Sayım, sekreter Rabia Şahinarslan, Federal Kadın Çalışmaları Koordinatörü Nurten Afat, Kadın Birliği Başkanları Sümeyye Öztürk Mutlu (Essen), Ayla Şener  (Hamburg), Sebile Uyanık (Berlin), Lale Türk (Rheinland-Pfalz), Meryem Savun (Düsseldorf),  Özlem Ödemiş (Kuzey Bavyera), Ayşegül Yıldırım (Hessen) ve Neslihan Aran (Württemberg) ile NRW eyalet bölge müdiresi Hülya Altun’dan oluşan DİTİB gönüllü kadın heyeti, çadırkentte depremzede ailelerle bir araya geldi.

DİTİB kadın gönüllüleri, TDV Hatay Lojistik Merkezi depo tasnif merkezini ziyaret etti. DİTİB’in Kırıkhan’da ve TDV’nin İskenderun’daki mobil mutfak araçlarında sıcak yemek ikramında bulunan gönüllüler, Antakya’daki AFAD Çadır Kentteki Sahra Mutfağında yemek dağıttı. Bilhassa çocuklarla yakından ilgilenen gönüllüler, boyama ve bir dizi eğlenceli etkinlikler düzenledi. Ayrıca çeşitli hediyelerle çocuklar sevindirildi.

Burada bulunmaktan mutlu olduk

Destek ve moral amacıyla Kahramanmaraş’tan Hatay’a geçen DİTİB gönüllü kadın birlik başkanları, “Depremzede kardeşlerimize destek olmaktan, bilhassa çocukların yüzündeki gülümsemeleri görmekten mutluluk duyduk. Bölgede depremzede kardeşlerimize daha fazla destek ve zorlaşan kış şartlarında çadır kentte onlara umut olabilmek, yaraları bir nebze olsun sarabilmek için gayretlerimizi bundan sonra da artırarak devam ettireceğiz. Kış şartları bölgede ağır geçtiği için kadınlar olarak DİTİB tarafından başlatılan konteyner konutlara acil ihtiyacın olduğunu müşahade ettik ve bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gönüllü olarak bölgeye geldik, gece gündüzlü çalışmalara destek verdik, ikramlarda bulunduk, çocuklarla etkinlikler düzenledik. Bu imkanı sağlayan DİTİB teşkilatımıza ve camilerde düzenlenen etkinliklere destek veren tüm hanım kardeşlerimize teşekkür ediyoruz, Rabbimiz kendilerinden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB gönüllülerinin yardım çalışmaları sürüyor