DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen’den Kurban Bayramı mesajı

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen’den Kurban Bayramı mesajı

Başta cemaatimiz olmak üzere Almanya’daki bütün müslüman kardeşlerimizin ve İslâm âleminin Kurban bayramını bir kez daha tebrik ediyorum.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, “İyilik, hayır ve takva ile olgunlaşarak ulaştığımız bu günler Rabbimizin kullarına bir ihsanı ve ikramıdır. Zira bayramlar, kardeşliğin, paylaşmanın, birbirimizi karşılıksız sevmenin sözde kalmayıp hayatımıza, ilişkilerimize yansıdığı özel günlerdir.” ifadesini kullandı.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların “Mü’minler ancak kardeştirler.” ayetinin bütün mana ve sırlarıyla sosyal hayatımızı çepeçevre sarıp sarmaladığı, zengin-fakir, amir-memur, büyük-küçük, işçi-patron, kadın-erkek herkesin aynı duygu ve heyecanlarda buluştuğu günler olduğunu belirtti.

20 Temmuz 2021 Salı günü dinimizin iki önemli bayramından biri olan Kurban Bayramı’nın idrak edileceğine değinen Türkmen, şöyle devam etti: “Dünyanın mazlum ve yoksul insanlarına uzanan iyilik elimiz olan kurbanlarımız sahiplerine ulaşmak üzere. Kurban bağışlarıyla mutluluklarına ve sofralarına birer lokma olarak katıldığımız nice kardeşlerimiz içten dua ve teşekkürlerini gönderiyorlar bizlere. Modern dünyanın bencil değerlerine inat, mutlu ve huzurlu olmanın başkalarını mutlu etmek ve sevindirmekle mümkün olduğunun farkındayız elhamdülillah. Kalplerimize iman, merhamet ve incelik bahşeden Rabbimize hamdolsun.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkmen, “Geliniz, bayramları bayram gibi yaşayalım. Bunun için önce ailelerimizden başlayarak eşimiz ve çocuklarımızla bayramlaşalım. Anne-babalarımız mutlaka bizi bekler, onları bekletmeyelim. Gözleri yolda, kulağı telefon sesinde mahzun bekletilen bir anne-babanın vebalini kim taşıyabilir ki! Yakınlarımız, komşularımız ve bütün dostlarımızdan oluşan bir mutluluk halesi olsun bayramlarımız. Ve hiç kimse bu çemberin dışında kalmasın.

Dargın olduğumuz hiç kimse kalmasın bu bayramda. Bilelim ki, “Bir müslümanın din kardeşine üç günden fazla dargın durması (ve bu şekilde) karşılaştıklarında birbirlerinden yüz çevirmeleri helâl değildir.” ifadelerini kullandı.

Türkmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bu günlerde Almanya’nın bazı bölgelerinde tarihte nadir görülen büyüklükte bir sel felaketi ile karşı karşıyayız. Yaşanan felakette onlarca insan hayatını kaybetti, birçokları evini veya işini kaybetmiş durumda. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’, düsturu gereği komşularımızın derdi ile hemhal olmak, onlarla dayanışma içinde olmak mü’minler olarak üzerimize düşen önemli bir sorumluluktur. Özellikle kurban ibadeti aynı zamanda mağdur ve mazlumları da düşünmeye, kurbanını paylaşmak suretiyle yardıma muhtaç olanlara el uzatmaya bir vesiledir. Bu nedenle DİTİB olarak sel felaketi mağdurları için başlatmış olduğumuz bağış kampanyamıza içinde bulunduğumuz mübarek Kurban bayramı atmosferine uygun şekilde desteklerinizi bekliyoruz. Cenab-ı Hakk, arazî ve semavî bütün afet ve musibetlerden cümlemizi ve tüm insanlık ailesini emin ve muhafaza eylesin. Afetzedeler olmak üzere cümlemizin başı sağ olsun.

Başta cemaatimiz olmak üzere Almanya’daki bütün müslüman kardeşlerimizin ve İslâm âleminin Kurban bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinize aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlık, afiyet, iman ve amel-i salih üzere bir ömür; geçmişlerinize de rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.”

Anahtar Kelimeler: DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen’den Kurban Bayra