DİTİB gençleri geleneksel piknik etkinliğinde bir araya geldi

DİTİB gençleri geleneksel piknik etkinliğinde bir araya geldi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Saarland Eyalet Gençlik Birliği tarafından düzenlenen kaynaşma pikniğinde gençler bir araya geldi.

Saarbrücken’de halka açık mesire alanında düzenlenen piknikte gençler hem eğlendi hem de yıl içerisinde gerçekleştirdikleri etkinliklerin değerlendirmesini yaptı.

Gençlere bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür eden Saarland DİTİB Eyalet Gençlik Birliği Başkanı Eyüp Kaya, “Bundan sonra daha fazla çalışmalı, DİTİB teşkilatımızı ve gençlik birliğimizi daha iyi temsil etmeliyiz. Her sahada biz olmak için gayret etmeliyiz. Gençlik adına her daim yanımızda olan eyalet birliğimizin başkan ve yönetim kurulu üyelerine, din görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Eyalet Birliği Başkanı Erkan Kahveci ise, “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz bizim gözbebeğimizdir. Amacımız, gençlerimizin manevi ve ahlaki değerlere sahip olmaları ve topluma faydalı katkı sunmalarıdır. Güzel ahlak sahibi olan her şeyi düzeltmeye gücü vardır. Biz bu düsturu devam ettirmeliyiz” diye konuştu.

Bölge gençlik koordinatörü Hamza Atak da, geleneksel hale gelen piknik buluşmasına katılım gösteren gençlere ve düzenleyenlere teşekkür etti.

Hz. Muhammed'in gençlere verdiği öneme değinen Saarbrücken DİTİB Merkez Camii din görevlisi Mücahit Okan, bizim medeniyetimizin ilk emri 'Oku'dur. Bu sebeple gençlerimiz elinden kitap ve kalem düşmemeli, çünkü kitap ve kalem bizim medeniyetimizdir. Peygamberimiz, gençleri bilgi ve okumaya yöneltmiştir” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Mainz Eğitim Ataşesi Dr. Safiye Genç ise, gençlerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitim ataşeliğinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

200’e yakın gencin katıldığı tanışma ve kaynaşma pikniğinde futbol ve voleybol maçları, yarışmalar gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Gün boyu süren piknikte gençler keyifli vakit geçirdi.


Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB gençleri geleneksel piknik etkinliğinde bir