DİTİB camilerinde depremde vefat edenler için dua edildi

DİTİB camilerinde depremde vefat edenler için dua edildi

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat edenler için Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camilerde cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ve okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.

DİTİB’e bağlı camilerde amin sesleri semaya yükseldi

Köln DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen programda din görevlileri Naci Şengün, Adem Kemaneci ve Mustafa Kader tarafından tilavet edilen Kur’an-ı Kerim’in ardından okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.

Depremde hayatını kaybedenler için eller semaya açıldı ve dualar edildi

Din görevlisi Naci Şengün, depremde vefat edenler ve enkaz altında kalanlar için yaptığı duada: “Okunan hatm-i şeriflerin hürmetine enkaz altında kalan kardeşlerimizin kurtulmalarını nasip eyle Ya Rabbi. Bekleşip duran acaba şu göçüğün altından bir ses gelir mi, bir soluk gelir mi deyipte böyle çaresizce bekleşip duran kardeşlerimize de müjdeli bir haber almalarını nasip eyle Ya Rabbi. Çaresizlerin çaresi sensin Ya Rabbi. Rahmetine muhtacız Ya Rabbi. Vefat eden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar ver Ya Rabbi. Deprem bölgesinde canla başla arama ve kurtarma çalışmalarına katılan tüm kardeşlerimizden razı ve memnun ol Ya Rabbi.“ ifadelerini kullandı.

Cuma hutbesinde deprem konusu işlendi

Depremin ardından kılınan ilk Cuma namazının hutbesinde Türkiye’de asrın felaketi olarak nitelenen deprem konusunu işlendi.

Din görevlisi Mustafa Kader, “Acımız Çok Büyük!“ başlığıyla okuduğu Cuma hutbesinde şu ifadeler yer aldı: „Bu acılı günlerimizde DİTİB olarak biz de elbette milletimizin yanındayız. Yaralı memleketimizin yarasına merhem olmak, derdiyle hemdert olmak üzere biz de harekete geçmiş buluyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte hareket ederek, nakdî bağışlarınızı depremden etkilenen bölgelerin ihtiyacına göre ulaştırmaya devam ediyoruz. Sizleri, yaşanan bu büyük felaketin mağdurlarının acı ve üzüntülerini paylaşmak amacıyla DİTİB camiası olarak başlattığımız yardım kampanyamıza katkı sunmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle; maddi manevi desteklerini esirgemeyen siz duyarlı cemaatimize, acımızı paylaşan Almanya Hükümeti’ne, insani yardım kuruluşlarına ve hüznümüze ortak olan tüm Alman komşularımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Depremde vefat edenlerin dünya imtihanları sona erdi. Fakat geride kalan yakınlarının ve müslüman kardeşleri olarak bizlerin sınavları devam ediyor. Rabbim vefat edenlere rahmetiyle muamele eylesin. Rabbim geride kalanlara sabırlar lutfeylesin! Dünyanın dört bir köşesinden gelerek sahada görev yapan tüm gönüllü kardeşlerimize Rabbim güç kuvvet ihsan eylesin. Rabbim hiç kimseye ve hiçbir millete böyle acılar yaşatmasın. Millet olarak başımız sağ olsun!“

Cuma namazı sonrasında da tüm cami derneklerinde sergi usulü nakdi yardım toplandı.

Nakdi yardımların yanı sıra okunan hatimler ile manevi destek sağlandığını belirten DİTİB Dini Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, “Cenab-ı Hakk, depremde hayatını kaybedenlere rahmeti ile muamele ve yaralılara da en kısa zamanda şifa ihsan eylesin. Deprem nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz için Almanya genelindeki tüm camilerimizde, bugün Cuma namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ve okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı. Bu vesileyle hatim okuyarak manevi destek veren tüm kardeşlerime, cami cemaatimize ve bu programı başlatan din görevlilerimize teşekkür ediyorum“ dedi.  

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB camilerinde depremde vefat edenler için dua