DİTİB’ten İdlib’te ihtiyaç sahipleri için 6 bin konut

DİTİB’ten İdlib’te ihtiyaç sahipleri için 6 bin konut

DİTİB heyeti Suriye’nin İdlib şehrine geçerek Diyanet Vakfı tarafından yürütülen hizmetleri yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında bölgedeki yetimhanelerde yaşayan ailelere hayırseverlerin fitre ve zekât emanetleri teslim edildi.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, Eyalet Bölge Birliği Başkanı Adem Onur, Köln Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akar ve dernek başkanlarından oluşan heyet, yardım faaliyetleri kapsamında Kilis’ten Suriye’nin Azez ve İdlib bölgelerine geçti.

Temas ve yardım faaliyetlerine 2018 yılında Köln DİTİB Eyalet Bölge Birliği tarafından Azez’de yaptırılan bin 800 öğrencinin eğitim gördüğü 22 derslikli İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek başlayan DİTİB Heyeti, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. İlköğretim Okulu’nun bütün bakım, onarım ve eğitim ihtiyaçlarını DİTİB Köln Bölge Birliği’nin karşılamaya devam edeceğini söyleyen Genel Başkan Kazım Türkmen, Azez’de hizmet veren gençlik merkezi ile Kuran kursunun tadilat, donanım ve tefrişat masraflarının ise Köln Gençlik Birliği tarafından karşılanacağını ifade etti.

Heyet daha sonra Suriye’nin İdlib şehrine geçerek Diyanet Vakfı tarafından yürütülen hizmetleri yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında bölgedeki yetimhanelerde yaşayan ailelere hayırseverlerin fitre ve zekât emanetleri teslim edildi.

Heyet daha sonra Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan 5 yetimhaneyi, Türkçe, İngilizce ve Arapça eğitim veren Kültür Merkezi’ni, ihtiyaç sahibi ailelerin giyim eşyalarını karşılamak üzere kurulan “Hayır Çarşısı”nı, Diyanet Vakfı tarafından inşası devam eden imam hatip lisesini, gençlik merkezi ve kütüphaneyi ziyaret etti.

Almanya’dan hayırseverlerin katkılarıyla İdlib’de ihtiyaç sahiplerine 6 bin konut


İdlib temasları kapsamında, evlerini terk etmek zorunda kalan mağdur aileler için Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından İdlib kentinde yaptırılacak 6 bin konutun inşaat alanını gezen DİTİB heyeti, çalışmaları yerinde inceledi.


Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) olarak hayırseverlerin katkılarıyla inşası devam eden konutları yerinde görmek amacıyla İdlib’e geldiklerini söyleyen Genel Başkan Kazım Türkmen; “İyilik Konutları projesi kapsamında Suriye’nin İdlib bölgesinde, içinde okul ve camii gibi ibadethane ve sosyal tesislerin de yer aldığı 800 bin konut inşaatının devam ettiğini memnuniyetle yerinde gördük. Almanya DİTİB dernekleri ve hayırsever cemaati adına 6 bin konutun yapımını üstlenmiş bulunuyoruz. Konut bölgesindeki cami ve okul inşaatını da üstleneceğiz. Hayırseverlerimizin katkılarıyla inşaatı devam eden ‘İyilik Konutları’ndaki çalışmaları yerinde gördük. İyilik hareketimize katılan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

Ercüment Aydın / Köln

 

Anahtar Kelimeler: DİTİB’ten İdlib’te ihtiyaç sahipleri için 6 bin ko