DİTİB, sel felaketi için toplanan bağışların ilk etabını gönderdi Yazar

 DİTİB, sel felaketi için toplanan bağışların ilk etabını gönderdi Yazar

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında, 170’den fazla kişi hayatını kaybetmiş; pek çok yerleşim yeri, cadde ve sokak sular altında kalmıştı.

DİTİB, Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde yaşanan felaketin ardından, yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla Almanya genelinde bir bağış kampanyası başlattı.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, eyaletlerde meydana gelen felaketin hemen ardından DİTİB tarafından başlatılan kampanya ile ilgili bir açıklama yaptı.

Türkmen, felaketin hemen ardından DİTİB teşkilatı olarak Almanya genelinde Cuma hutbeleri, bayram vaazları, sosyal medya ve yazılı açıklamalarla bir yardım ve dayanışma kampanyası başlattıklarını ve herkese kampanyaya destek verme çağrısında bulunduklarını söyledi.

Bağışların ilk etabı bölgelere dağıtıldı

Kampanyada yapılan yardımların ilk etabının bölgelere ulaştırıldığını belirten Türkmen, “DİTİB’e bağlı derneklerin mahallinde yaptıkları ayni ve nakdi bağışların haricinde, DİTİB Genel Merkezi tarafından başlatılan kampanyaya da yaklaşık 100 bin Euro tutarında bir bağış yapıldı. Toplanan bağışlardan ilk etapta Ahrweiler şehrine 30 bin Euro, Stolberg şehrine 15 bin Euro ve Heinsberg şehrine ise 10 bin Euro gönderildi” dedi.

DİTİB dernekleri elinden gelen gayreti gösteriyor

Sel felaketinin yaşandığı günden itibaren bölgelere yakın çevre derneklerimizden sel mağdurlarına yardım eli uzatıldığını ifade eden Türkmen, “DİTİB teşkilatına bağlı derneklerimiz yerinde ve mahallinde bilfiil yardım götürmeye devam etmektedir. Örneğin Marl Camimiz Cuma günü 1000 adet lahmacun hazırlayarak afetzedelere ikram ettiler. Ayırıca 2 bin Euro bağışta da bulundular. Yine Ransbach Baumbach, Selters, Neuwied, Koblenz ve Andernach cami derneklerimiz hem lahmacun, poğaça, su, ayran ve meyve suyundan oluşan yardım paketleri dağıttılar hem de nakdi yardımda bulundular ve yürütülen çalışmalara insan gücü desteği sağladılar. Ayrıca Remagen derneğimizin afetin yaşandığı günden itibaren sıcak yemek ikramı hala devam ediyor. Bilhassa çevre derneklerimiz bu konuda elinden gelen gayreti göstermektedirler.” ifadelerini kullandı.

Yardım kampanyası devam ediyor

Yardım kampanyasının devam ettiğini söyleyen Türkmen sözlerine şöyle devam etti: “Selin büyük hasar oluşturduğu şehirlerimize, komşularımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Küçük-büyük gösterilen bütün gayretler takdire şayandır. Birlik ve beraberlik içerisinde örnek bir çalışmayla felakete uğrayan şehirlerimiz, beldelerimiz inşallah en kısa zamanda eski haline kavuşur diye dua ediyorum. Afetzedelere de sabır ve metanet diliyorum. Allah bir daha böyle bir afet göstermesin. Mağdurların acısı büyük olduğu için bağış kampanyamız devam ediyor. Toplumlar, karşı karşıya kaldıkları felaketleri birlik ve beraberlik içerisinde aşarak büyür. Yaşanan bu felakette hayatlarını kaybedenleri saygıyla anıyor ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Türkmen, gönüllülük esasına bağlı yürütülen kampanyaya destek vermek isteyenlerin www.ditib.de adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE95 5023 4500 0141 4300 09 numaralı IBAN hesabına havale yapabileceğini belirtti.

Ercüment Aydın / Köln

 

Anahtar Kelimeler: DİTİB, sel felaketi için toplanan bağışların ilk etabını