DİTİB, Mali’de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştı

DİTİB, Mali’de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında Batı Afrika ülkesi Mali’de kesilen kurban etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

“Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla vekaletle kurban kesim organizasyonu DİTİB ve TDV gönüllüleri gözetiminde, Mali ve başkent Bamako’da yapılan kesimlerin ardından etler 5’er kiloluk paketlerde 50 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı.

DİTİB gönüllüsü olarak Mali’de bulunan Württemberg DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı İsmet Harbi, vekaletle kurban kesimini organizasyonu kapsamında kesim ve dağıtım yapıldığını söyledi.

Harbi, “Vekaleten kurban kesiminin ardından kurban etlerini 50 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıttık. Dağıtım esnasında çocuklarıda hediyelerimizle sevindirdik. Yolumuzu ümit ve hasretle bekleyen gönüllere umut olmak için DİTİB teşkilatımıza teveccüh gösteren bağışçı kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Emanetlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak gönül köprüleri kurduk, Allah bağışçılarımızın kurbanlarını makbul eylesin” dedi.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB, Mali’de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştı