DİTİB’den yaşlı bireylere yönelik danışmalık hizmeti

DİTİB’den yaşlı bireylere yönelik danışmalık hizmeti

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde yaşlı bireylere yönelik danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Köln DİTİB Merkez Camii’nde “Yaşlılar İçin Danışma Günü” adı altında yaşlı bireylere yönelik ilk etapta Cuma günleri randevusuz ve ücretsiz bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

Randevusuz yapılan görüşmelerde, vekaletname, hasta talepleri/talimatları ve yasal vasilik, özel hizmetli konaklamalar gibi yaşlılara yönelik konut olanakları, bakımevleri ayakta veya yatılı bakım hizmetleri, bakıma muhtaç olanların hizmetine sunulan yardımcı araç ve gereçler, boş zaman etkinlikleri ve sivil toplum faaliyetleri gibi konularda danışmanlık hizmeti veriliyor.

Talep doğrultusunda, temel geçim yardımları ve sosyal yardımlar kira yardımı, sağlık ve bakım sigortası hizmetleri, ağır engelli kimlik kartları, radyo ve televizyon harcından muafiyet gibi konularda da yönlendirici destek sağlanıyor.

Ayrıca; ev içi yardım, yemek öğünlerinin temini ve ev içi acil çağrı sistemleri, araç ve nakil hizmetleri, evde sunulan yaşlı ve hasta bakımı, kısa süreli bakım ve gündüz bakım evleri, demans hastaları ve ailelerine danışmanlık hizmeti hospis hizmeti, kültürel hizmetler ve kurumlar konularında da aracılık hizmeti sunuluyor.

Yaşlı bireylerin zaman zaman birtakım sıkıntılar yaşayabildiğini ve bu sıkıntıların bazen tek başına üstesinden gelemediklerini ifade eden DİTİB Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Osmanbey Şahin, Köln Belediyesi’nin finanse ettiği ve Moschee Forum’un da üyesi olduğu Köln Ehrenfeld semti Yaşlılara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Yaşlılara İçin Danışma Günü” ilk etapta her ayın ikinci Cuma günü randevusuz ve ücretsiz hizmet başlattıklarını söyledi.

Şahin, “Yaşlı bireylerin hangi haklarından yararlandıkları, talep edilen evraklar hakkında bilgilendirme ve hazırlanması gibi hizmetleri kendilerine sunmaya çalışıyoruz. Danışma sırasında ilgi duyanların talep etmeleri halinde de kültürlerarası çok dilli hizmet sunan uzman personel desteği veriyoruz”, ifadelerini kullandı.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB’den yaşlı bireylere yönelik danışmalık hizme