DİTİB'den Kuzey Makedonyalı engellilere akülü tekerlekli sandalye desteği

DİTİB'den Kuzey Makedonyalı engellilere akülü tekerlekli sandalye desteği

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hamburg ve Schleswig-Holstein Eyalet Birliği üye dernekleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ihtiyaç sahiplerine akülü tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

DİTİB Hamburg ve Schleswig-Holstein Dini Danışma Kurulu, Eyalet Birliği ve Kadın Birliği öncülüğünde 36 DİTİB derneğinin desteğiyle başlattılan kampanya, Üsküp’te Özel İhtiyaçlı Bireylere Destek Derneği (SOS Vita) işbirliğinde düzenlenen etkinlikle 20 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye teslim edildi.

Fedaral Kadın Birliği Başkanı ve Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Safiye Kılıç, Eyalet Kadın Birliği Başkanı Ayla Şener, Eyalet Birliği yönetim kurulu üyeleri Bülent Arlıoğlu ile Rüstem Kuzugüden’den oluşan DİTİB heyeti akülü tekerlekli sandalye teslim etmek üzere Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e gitti.

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Bekim Sali, Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Şakir Fetahu, Kuzey Makedonya Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Mesten, DİTİB heyeti, SOS Vita Derneği Başkanı Ertan Şakiri ve SOS Vita üyesi engellilerin yanı sıra belediye başkanları, Türk ve yerel kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile ailelerin katıldığı programla, 20 akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel ihtiyaçlı kişilerle akülü tekerlekli sandalye dağıtmak üzere bir araya gelindiğini söyleyen Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Bekim Sali, “Sağlık Bakanlığı olarak özel ihtiyaçlı kişilerin kabiliyetlerinin sınıflandırılması ile ilgili sağlık politikaları yapıyoruz. Özel ihtiyaçlı kişilerin topluma dahil edilebilirliğini sağlıyoruz. Bu manada destek sunan Almanya DİTİB teşkilatına ve SOS Vita derneğine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Engellileri bu anlamlı günde sevindiren herkese teşekkürü borç bildiklerini söyleyen SOS Vita Derneği Başkanı Şakiri de, “Bu çok anlamlı günde büyük sevinç yaşıyoruz. Akülü araçlarla üyelerimizin bugün sevinecine ortak olacağız. Sanki onlara bir nevi ‘ayak’ bahşettiler. DİTİB teşkilatına ve zengin kalpli hayırseverlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuzey Makedonya Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Mesten de akülü tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında yardımı dokunan DİTİB derneklerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Fedaral Kadın Birliği Başkanı ve Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Safiye Kılıç ise, “Bugün burada bulunmaktan çok mutluyuz. Onların hayatını bir nebze kolaylaştırabilecek bir şekilde yardımda bulunmaya geldik. Engel gönlümüzde olmasın, kalbimizde olmasın yeter ki. Bir nebze onlara bir faydamız olabildiyse, yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Konuşmaların ardından 20 akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Ercüment Aydın / Kuzey Makedonya

Anahtar Kelimeler: DİTİB'den Kuzey Makedonyalı engellilere akülü teke