DİTİB’de Ramazan Bayramı Coşkusu

DİTİB’de Ramazan Bayramı Coşkusu

Oruçların tutulduğu, iftar sofralarının paylaşıldığı, mukabelelerin okunduğu, teravih namazlarının kılındığı bir Ramazan ayını daha geride bırakmış olmanın hüznünü ve bayrama ulaşmış olmanın sevincini bir arada yaşayan Müslümanlar, bir aylık nefis terbiyesinin ve sabır eğitiminin ardından Ramazan Bayramı’na ulaştı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii’ne sabahın erken saatlerinde akın eden binlerce Müslüman, bayram namazı eda etmek için aynı anda saf tuttu.

Köln DİTİB Merkez Camii'nde kılınan bayram namazına yoğun katılım oldu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, vaazında, mana ve rahmet iklimi Ramazan ayının önemine değindi.

Aydemir, “Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla herkesin bir araya gelmesini istemiş, çünkü yad edilecek, dile getirilecek olan mananın üst kuşaktan alt kuşağa, alt kuşaktan ara kuşağa, ara kuşaktan topluma yeni gelmiş olana kadar, hepsine intikal etsin diye bayram günlerine ayrı bir önem vermiş. Allah'ın zikriyle kalpler mutmain olur dediği, Kur'an-ı Kerim'in nüzulü üzerine biz bayram ediyoruz. Bu bayramda bunu yad ediyoruz, bunun hatırasını canlı tutuyoruz” diye konuştu.

Bayram hutbesini okuyan din görevlisi Gökhan Uygun, “Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan-ı Şerif’i geride bırakmanın hüznünü yaşarken, diğer yandan da yüreklerimizi birleştiren, kardeşliğimizi güçlendiren, kırgınlıklarımızı onaran bir bayram sabahına kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri bayrama ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Bayramımız mübarek olsun” dedi.

Uygun şöyle devam etti: “Dünyanın neresinde olursa olsun, darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimiz için el açıp Rabbimize yalvaralım. Onların da huzur ve güven içinde ulaşacağı bayramlar için Cenâb-ı Hakk’tan lütuf ve inayet dileyelim. Kötülükleri bertaraf edebilmek, her türlü ayırımcılığın önüne geçebilmek ve beraberce huzur içinde yaşayabilmek için saygıyı, hoşgörüyü, merhameti ve adaleti elden bırakmayalım. Hem dünyamıza hem birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne yayalım.”

Bayram namazını DİTİB Genel Bakanı Kazım Türkmen kıldırdı. Hutbe sonrası eller semaya açılarak dünyanın çeşitli bölgelerinde sıkıntı yaşayan, gözyaşı döken ve Ramazan Bayramı coşkusunu yaşayamayan Müslümanlar ve tüm İslam âlemi için dua edildi.

Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, DİTİB Genel Bakanı Kazım Türkmen, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, Musafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar, Başkanlık Müşaviri Nurettin Muhtar Acar, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ve Merkez Camii din görevlileri, cemaatle bayramlaştı.

 

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB’de Ramazan Bayramı Coşkusu