DİTİB, bağışçıların destekleriyle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor

DİTİB, bağışçıların destekleriyle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor

Azerbaycan’da, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile kurban kesilerek eti ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Veteriner hekimler, DİTİB ve TDV gönüllüleri gözetiminde gerçekleştirilen kesimlerde, etler 3’er kiloluk paket halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

DİTİB gönüllüsü olarak Azerbaycan’a giden Nürnberg Dini Danışma Kurulu Başkanı Fuat Gökçebay, yaptığı açıklamada, Bakü, Aran ve Şeki olmakla üzere üç bölgede 1190 hisse kurban eti dağıttıklarını bildirdi.

Gökçebay, kurban etlerini öncelikle ihtiyaç sahiplerine, dar gelirlilere, şehit yakınları ve gazilere ulaştıracaklarını kaydetti.

Dağıtımlarını “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” sloganıyla gerçekleştirdiklerini belirten Gökçebay, “Bu bayram bağışçı kardeşlerimizin emanetlerini Azarbaycanlı kardeşlerimize ulaştırmaktan mutluluk duyuyorum. Kurban dağıtımının yanı sıra çocuklara bayramlık hediyelerimiz oldu. Almanya’dan bağışçı kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah kurbanlarını makbul eylesin.”

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: DİTİB, bağışçıların destekleriyle ihtiyaç sahiplerinin yü