DEB, “Miçotakis’den azınlığa kimlik tayini kabul edilemez”

DEB, “Miçotakis’den azınlığa kimlik tayini kabul edilemez”

Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin (DEP) 21 Mayıs tarihli ve “Ülkemiz Başbakanı Kiriakos Miçotakis’den azınlığa kimlik tayini kabul edilemez” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis 18 Mayıs Salı günü İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulu öğretmen ve öğrencileriyle gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinde “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kabul etmediği” ifadesine iliştik Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) bir yazılı açıklama yaptı.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin (DEB) 21 Mayıs tarihli ve “Ülkemiz Başbakanı Kiriakos Miçotakis’den azınlığa kimlik tayini kabul edilemez” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yunanistan Başbakanı Sayın Kiriakos Miçotakis 18 Mayıs Salı günü İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenciler ve anaokulu öğretmeniyle video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede bölgedeki köyler için, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kabul etmediği, “Pomakohoria” (Pomak Köyleri) ifadesini kullanması ve Türk Azınlık çocukları için de “Ellinopula (Yunan Çocukları)” şeklinde nitelemelerde bulunması, inkârcı bir zihniyetin örneğidir.

Bu tür örnekler demokrasiye, azınlığa, ülkemize uzun yıllar boyu zarar vermiş, dayatma politikaları, azınlığın gerçek taleplerini ve kimliğini yansıtmaktan aciz kalmıştır. Bu tür söylem ve davranışlar sergileyenleri kınıyor, bir an önce azınlığın kendini ifade etme özgürlüğünün yolunu açıp ülke demokrasisine katkıda bulunmalarına davet ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler: DEB, “Miçotakis’den azınlığa kimlik tayini kabul edilem