Boşnak lider Husovic vefat etti

Boşnak lider Husovic vefat etti

Karadağ Boşnak Partisi’nin kurucusu ve Genel Başkanı, eski Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic vefat etti

Karadağ Boşnak Partisi’nin kurucusu ve Genel Başkanı, eski Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic vefat etti.

Uzun bir süredir tedavi gören Boşnak lider Rafet Husovic, 57 yaşında vefat etti.

Vefat haberini alan Balkan ülkelerdeki dostları sosyal medya hesaplarından, "Boşnak lider Rafet Husovic’i kaybettik. Karadağ’a ve Boşnak dostlarımıza taziyelerimizi iletiyoruz. Başımız sağolsun. Rabbim mekânını cennet eylesin. " sözleriyle duyurdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabında yayımladığı mesajında, "Eski Karadağ Başbakan Yardımcısı, Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, aziz dost Rafet Husovic'in vefatını büyük üzüntü ile az önce öğrendim. Cenabıhak rahmet etsin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. İyi bir mümin ve samimi bir Türkiye dostuydu." ifadelerini kullandı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da paylaşımında, “Karadağ Boşnak Partisinin lideri, değerli dostumuz Rafet Husoviç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Karadağ’da her kesimin saygınlığını kazanmış siyaset ve devlet adamı Husoviç’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren de, “Karadağ Boşnak Partisi’nin kurucusu ve Genel Başkanı, eski Başbakan Yardımcısı ve her şeyden önemlisi Türkiye dostu bir isimdi Sn. Rafet Husovic... Ebediyete irtihal etmiş. Rabbim mekânını cennet eylesin. Karadağ’a ve Boşnak dostlarımıza taziyelerimizi iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rafet Husovic Kimdir?
Rafet Husović, Karadağ'ın kuzeydoğusundaki bir kasaba olan Rožaje'de, o zamanlar SFR Yugoslavya Sosyalist Cumhuriyeti'nin bir parçası olarak 2 Nisan 1964 tarihinde doğdu. İlk ve ortaokulu memleketinde bitiren Husović, Priştine'deki Doğa Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu.
Karadağ Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan, Boşnak etnik kökenli bir Karadağlı politikacıydı. Boşnakların çıkarlarını destekleyen bir etnik azınlık partisi olan Boşnak Partisi'nin (BS) kurucusu ve uzun süredir başkanıydı.

Anahtar Kelimeler: Boşnak lider Husovic vefat etti