Boşnak lider Husovic son yolculuğuna uğurlandı

Boşnak lider Husovic son yolculuğuna uğurlandı

9 Mart Salı günü vefat eden Karadağ'daki Boşnak Partisi (BS) Genel Başkanı Rafet Husovic, bugün son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan 57 yaşındaki Rafet Husovic için, bugün doğduğu memleketi Rozaje'de cenaze merasimi düzenlendi.

Cenaze merasimine binlerce kişi katıldı.

Karadağ'daki Boşnak Partisi (BS) Genel Başkanı Rafet Husovic'in cenazesine; Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye'den Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı (TİKA) Serkan Kayalar, Boşnak din adamları, bölge ülkelerinden parti başkanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Cenaze maresiminde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un taziye mesajları da Türkiye’nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan tarafından okundu.

Merasimde yapılan konuşmalarda, merhum Husovic'in hayatının son gününde ülkedeki Boşnakları tek çatı altında buluşturan BS ideallerine ve aynı zamanda tüm Karadağ toplumunun gelişimine kendi adamış bir insan olduğu da ifade edildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren sosyal medya paylaşımında “Türkiye ve Karadağ arasında dostuk ilişkisinin gelişmesine sunduğu büyük katılarla unutulmayacak Rafet Husović, sevgi ve saygıyla anılacak onun birlik ve beraberlik için verdiği mücadele her daim hatırlanacaktır.” İfadelerini kullandı.

Eren, Boşnak lider Husovic'in ailesine ve sevenlerine taziyede bulundu.

Karadağ'daki Boşnak Partisi (BS) Genel Başkanı merhum Rafet Husovic için kılınan cenaze namazının ardından memleketi Rozaje'de toprağa verildi.

Anahtar Kelimeler: Boşnak lider Husovic son yolculuğuna uğurlandı