Bilge Ana Mevlüde Genç’in son isteği yerine getirildi

Bilge Ana Mevlüde Genç’in son isteği yerine getirildi

Almanya'da, 29 yıl önce meydana gelen Solingen faciasında 5 aile ferdini yitiren Mevlüde Genç’in son isteği yerine getirildi.

Mevlüde Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalı fotoğrafını vefatından iki gün önce isteğini TRT HABER'e verdiği röportajda dile getirmişti.

30 Ekim'de yaşamını yitiren Mevlüde Genç'in bu arzusunu, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Komisyon Başkanı, Zafer Sırakaya yerine getirdi.

79 yaşında yaşamını yitiren Mevlüde Genç, vefatından sadece iki gün önce “Cumhurbaşkanlarının, milletvekillerinin, Alman cumhurbaşkanlarının hepsinin resimleri var. Hepsi imzalı. Yalnız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalı resmi yok” sözleriyle seslenmişti.

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Komisyon Başkanı Zafer Sırakaya ile Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalı fotoğrafını Mevlüde Genç'in eşi Durmuş Genç'e teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalı fotoğrafını teslim eden Sırakaya, “Mevlüde annemizin vefatından iki gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız imzalı resmini istemiş, ancak ömrü vefa etmemişti. Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Mevlüde annemizin ismine ithafen aynı zamanda Durmuş amcamızın ismini yazarak imzalı resmini ve selamlarını bizlerle bugün ulaştırdı” dedi.

UID Genel Başkanı Köksal Kuş’ta, “Kendisi Cumhurbaşkanımızı çok severdi. İmzalı resmini istiyordu. Bugün sayın vekilimizle beraber getirdik takdim ettik. Gerçekten bu aile bizim için çok önemli. Çünkü bu aile bizim yaşantımızın bir özeti.” ifadelerini kullandı.

Merhum Mevlüde Genç’in eşi Durmuş Genç’te, fotoğrafı teslim almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sağ olsun vekilim imzalı resmi getirdi, çok teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımıza da selamlarımızı söyleyin” diye konuştu.

Mevlüde annenin isteği yerine getirildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi evin en güzel köşesine koyuldu.

Anahtar Kelimeler: Bilge Ana Mevlide Genç’in son isteği yerine getiri